BIBS fopspeen, natuurlijke speen voor jouw babyBIBS fopspeen,  een natuurlijke speen voor jouw baby

De BIBS speen is een populaire fopspeen die afkomstig uit Denemarken waar ze al 50 jaar worden gebruikt. De BIBS fopspeen is gemaakt is van natuurlijk rubber. Deze fopspeen is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, maar de meest voorkomende maten zijn maat 1 (0-6 maanden) en maat 2 (6-18 maanden).

Daarnaast is de BIBS speen ook geliefd om zijn rustgevende werking. Door het zuigen op de speen kan de baby zich ontspannen en zich veilig en geborgen voelen. Het gebruik van een fopspeen kan ook helpen bij het verminderen van huilen en kan het risico op wiegendood verlagen.

Een BIBS speen is zacht, flexibel en licht van gewicht.

Veel ouders kiezen voor de BIBS speen vanwege de natuurlijke materialen en het simpele design. De speen is namelijk gemaakt van 100% natuurlijk rubber en is vrij van BPA, PVC en ftalaten. Ook heeft de BIBS speen een ronde vorm die goed aansluit op het gezicht van de baby.

Welke maten en kleuren zijn er?

De bibs speen is bij HelloMi  in 2 verschillende maten:

  • Maat 1: 0-6 maanden 
  • Maat 2: 6-18 maanden

Veiligheid BIBS speen

Het is belangrijk om de BIBS speen regelmatig te controleren op slijtage en deze tijdig te vervangen. Ook wordt aangeraden om de speen voor gebruik goed schoon te maken en na enkele weken te vervangen. Overleg bij vragen of twijfels altijd met een deskundige, zoals een verloskundige of kinderarts.

  • Voordat je de bibs speen gebruikt, steriliseer je de bibs speen met kokend water. Uitkoken noemt men dit ook wel. Dit doe je door gekookt water over de speen te gieten. Zo klaar dus! Mocht er water in de speen zijn gekomen, kun je dit er gemakkelijk uit drukken. Het is niet schadelijk voor de speen.
  • Controleer de bibs speen goed voordat je hem aan je baby geeft.
  • Steriliseer de bibs speen dagelijks én spoel hem dagelijks af.
  • Het is beter om de bibs speen niet in de magnetron of vaatwasser te doen, omdat dit het natuurrubber aantast.
  • Gebruik de bibs speen niet langer dan 6-8 weken, om reden van veiligheid en hygiëne.
  • Als de bibs speen per ongeluk te ver in de mond van de baby komt, kun je de bibs speen er zachtjes weer uit halen. Door de drie gaten in het schild kan de baby niet stikken.