ISOLATIEWAARDE / TOG WAARDE

BEZORGDHEID

Veel ouders zijn bezorgd dat hun kindje het te koud of juist te warm heeft. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en kunnen wij u verder informeren. Een pasgeboren baby kan zichzelf nog niet goed warm houden. Veel ouders weten dit en zijn hierdoor geneigd hun kindje te warm in te pakken.
Een te hoge lichaamstemperatuur is meestal het gevolg hiervan. Dit is gevaarlijk en het risico op wiegendood wordt hiermee vergroot.

DE JUISTE TEMPERATUUR

Het is belangrijk dat de temperatuur goed is. Te warm of te koud is niet goed voor uw kindje. Naast dat het gevaarlijk kan zijn, is het ook niet comfortabel.
Zelf hebben we het liever ook 'aangenaam' in bed! Belangrijk om te weten is dat de kamertemperatuur ook invloed heeft op de lichaamstemperatuur van uw kindje. Het ideale slaapklimaat hangt dus af van de kamertemperatuur, kleding en beddengoed. Let op: een kamertemperatuur van 18 graden is warm genoeg!

CONTROLE

U begrijpt vast dat een te warme deken erg onprettig kan zijn. U kunt de dekens van u afgooien, maar uw kindje kan dit natuurlijk niet. Zorg ervoor dat uw baby het niet te warm of te koud wordt. U doet dit eenvoudig door even in de nek te voelen of aan de voetjes.
De kamertemperatuur bepaal je het makkelijkst met een thermometer. Op deze manier kunt u dus zelf het beste inschatten hoe warm uw kindje kan worden aangekleed.

TOG-WAARDE

De TOG-waarde geeft de warmteweerstand en de isolatiewaarde van producten aan. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer en beter het product isoleert.
Hoe kouder de omgeving, des te hoger de TOG-waarde mag zijn. En omgekeerd: hoe warmer de slaapkamer, hoe minder hoge TOG-waarde je nodig hebt.
Ook kleding (bijvoorbeeld een romper) geeft een bepaalde TOG-waarde af

VERGELIJKING TOG-WAARDE TABEL

Hierbij een overzicht van de maximale TOG-waarde bij verschillende kamertemperaturen:

  • 16-19 °C kamertemperatuur - 2.5 TOG (luier + romper + deken);
  • 20-22 °C kamertemperatuur - 2.0 TOG (luier + romper/laken + deken);
  • 23-24 °C kamertemperatuur - 1.0 TOG (luier + romper/laken);
  •    +24 °C kamertemperatuur - 0.5 TOG (alleen luier).


TOG-WAARDE & BALOONS

Made by HelloMi maakt gebruik van verschillende stoffen. Hierdoor is het bijna onmogelijk om naar alle TOG-waardes onderzoek te doen.