Wat is een passend kraamcadeau voor een prematuur baby?

Gepubliceerd op 14 oktober 2022 om 23:09

Wanneer je dochter, zus, vriendin of collega veel te vroeg bevalt van haar kindje belanden ze in een hectische periode vol met zorgen.

Je wil ze graag verrassen met een cadeautje maar wat kan je de kersverse ouders geven met zijn ieniemienie mensje die zo teer en kwetsbaar in de couveuse verblijft.

 

Maar wat kan je de ouders geven voor passend cadeau?

Ik help je graag met wat leuke en passende cadeau tips bij vroeggeboorte.

 

Kraamcadeau tips voor prematuur baby's

 

Invulboek voor prematuren

Wanneer je baby veel te vroeg word geboren, staat je leven op zijn kop. Geen zorgeloze kraamtijd maar vaak weken lang verblijft de baby in het ziekenhuis op de NICU of neonatologie afdeling.

In deze hectische tijd is het voor ouders fijn om dingen op te schrijven en mijlpalen vast te leggen.

 

Het Grote kleine baby boek is een invul boek speciaal voor prematuur of dysmatuur geboren baby's vanaf 24 weken zwangerschap. Het boek bevat veel ruimte tot het schrijven van een dagboek. En heeft mijlpalen zoals buidelen en nog meer eerste keren.

Voor in de couveuse

Wanneer een baby veel te vroeg geboren word verblijft het vaak langere tijd in een couveuse. Ze liggen vaak dan alleen in een luiertje en een dekentje van het ziekenhuis.

Je kan de ouders verblijden met een prachtige couveuse deken. Zo maak je de couveuse toch een beetje eigen. Eventueel kan je zelf de naam van de baby erop laten maken. Hoe leuk is dat!

 

In die periode kan de baby vaak ook nog niet bij ouders buiten de couveuse, hechting is erg belangrijk maar verloopt voor prematuren anders. Een couveuse geurdoekje kan daar aan bijdragen. Ze kunnen 's nachts onder de pyjama van de ouder gedragen worden zodat de geur van de ouder er aan komt en overdag leg je het doekje in de couveuse. de prematuur baby ruikt zo de geur van de ouder wat vertrouwd ruikt.

 

Prematuur kleding

Wanneer een te vroeg geboren baby er klaar voor is mag het kleertjes aan, dit gaat altijd in overleg met de verpleegkundigen/artsen op de afdeling en dat verschilt van kind tot kind.

Belangrijk voor prematuur baby's is dat kleding zacht is en mee rekt, maar ook dat het ademt. Katoen tricot is een fijne stof voor deze tere baby's.

Daarbij is het ook erg fijn dat kleding niet over het hoofd heen aan hoeft, dit is namelijk erg belastend voor de prematuur baby. Erg fijn zijn dan een overslag shirtje, deze gaat niet over het hoofd en sluit met of kleine kunststof drukkers of met een lint sluiting.

Qua kleding vind je bij HelloMi van alles vanaf maat 38, zoals prematuur broekjes, prematuur boxpakjes, prematuur mutsjes. Maar ook voor prematuur meisjes zijn er leuke legging en prematuur overgooiers.

Je kraamcadeau laten versturen 

Door de hectische tijd waar ouders in leven is er vaak geen ruimte voor kraambezoek, en vanwege infectie gevaar voor de baby is bezoek vaak ook niet mogelijk.

Maar ondanks dat is het voor ouders wel super fijn als ze iets ontvangen, en weten dat je aan ze denkt in deze heftige tijd.

 

Het is mogelijk om het cadeautje naar de ouders of naar het ziekenhuis te sturen en wanneer de situatie het toelaat plan dan een bezoek met beschuit met muisjes.

Wanneer je bij HelloMi iets besteld dan kan ik het rechtstreek versturen naar de ouders of het ziekenhuis waar de baby verblijft. We zorgen er voor dat het mooi word ingepakt en met een klein kaartje erbij.

Ik weet zeker dat de ouders je cadeautje enorm waarderen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.