Wat is de juiste maat kleding voor jouw prematuur

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 13:54
prematuur kleding maat

De juiste kleding maat voor jouw prematuur

Het kiezen van de juiste kleding maat voor een prematuur geboren baby kan een uitdaging zijn, omdat deze baby's veel kleiner zijn dan voldragen baby's en hun groei en ontwikkeling anders verloopt. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de maattabel van de fabrikant en te letten op de aanbevolen gewichts- en lengtematen voor de kleding.

Prematuur maten anders dan normale babymaten

Voor prematuur baby's zijn er vaak speciale maten beschikbaar, zoals maat 38, maat 42, maat 44, maat 46, maat 48 en maat 50. Deze maten zijn speciaal ontworpen voor de kleine lichaampjes van premature baby's en bieden optimale bescherming en comfort.

Waar moet je rekening mee houden met de kleding keus?

Bij het kiezen van kleding voor een prematuur baby is het ook belangrijk om rekening te houden met de functie van de kleding. Kleding die bedoeld is om te worden gedragen tijdens de monitoring van de baby, zoals mutsjes of couveuse hemdjes, moet gemakkelijk te verwijderen zijn zonder de baby te verstoren.

Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor kleding gemaakt van zachte en natuurlijke stoffen, omdat deze stoffen zorgen voor het comfort van je baby. Ook is het aan te raden om te kiezen voor kleding die gemakkelijk te wassen is, omdat prematuur baby's vaak nog kwetsbaar zijn voor ziektekiemen.

 

Weet je niet welke maat?

Als je twijfelt over de juiste kledingmaat voor je prematuur geboren baby, kun je altijd advies vragen aan de zorgverleners in het ziekenhuis of aan de fabrikant van de kleding. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste maat en de beste kleding voor de behoeften van je baby.

In de maattabel van HelloMi vind je een overzicht van alle prematuur maten voor kleding en mutsjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.